BZL-opdracht aardrijkskunde 2de jaar landbouwlandschappen op de kaart van Europa: |
|
Noteer je naam, klas, nr, datum, de heer Jacobus op je antwoordblad. |
|
1.
Hieronder zie je 10 filmfragmentjes. Dit zijn de 10 fragmenten van de
eerste kolom van je antwoordblad. |
|
Fragment 1 | |
Fragment 2 | |
Fragment 3 | |
Fragment 4 | |
Fragment 5 | |
Fragment 6 | |
Fragment 7 | |
Fragment 8 | |
Fragment 9 | |
Fragment 10 |
|
2.
In de tweede kolom noteer je de best passende naam van het landbouwtype
dat je in het filmfragment kunt zien. |
|
Extensieve veeteelt: |
het vee vrij in de natuur laten grazen en slechts 1 of enkele maal per
jaar verzamelen om te slachten. |
Intensieve veeteelt: |
hokdieren in hokken met beperkte ruimte zodat ze snel vergemest kunnen
worden. |
Mediterrane teelten: |
teelten typisch voor het klimaat en de bodemsoorten langs de Middellandse
Zee. Citrusvruchten, olijven, kurkeik, schapen en geiten voor fetakaas
enz. |
Akkerbouwteelten: |
aardappelen, tarwe, gerst, rogge, suikerbieten, zonnebloemen,... op grote
schaal. |
Tuinbouwteelten: |
snijbloemen en sierplanten, groenten, fruit, wijnbouw, bomen en struiken
voor tuinen, champignons,... |
Gemengde landbouw: |
combinatie van akkerbouw en veeteelt. |
3.
In de derde kolom noteer je een typisch product dat je in het filmfragment
kunt zien of dat met de landbouwteelt uit de film gemaakt kan worden. |
|
Nederlandse komkommer | |
Zwitserse Gruyèrekaas | |
Litouwse tarwebloem | |
Daddy Kristalsuiker | |
Griekse Retsina wijn Malamatina | |
Roemeense ham | |
Spaanse sinaasappelen | |
Noorse rendiersalami | |
Oostenrijkse volle melk | |
Italiaanse olijfolie | |
4.
In de vierde kolom noteer je de letter van de plaats op deze landbouwkaart
waar de film werd gemaakt.
|
|